No speed displaying with KT controller on a voilamart motor

Get all your technical information about electric bikes here.
Post Reply
cgokey   1 W

1 W
Posts: 51
Joined: Jun 09 2016 2:43pm

No speed displaying with KT controller on a voilamart motor

Post by cgokey » May 23 2021 8:06pm

I've got a 1000W voilamart motor that I was hoping to use a KT 48V controller with my kt lcd3 display with.

* Throttle works
* PAS seems to work (I had to switch around the wires a bit, see https://www.pedelecs.co.uk/forum/thread ... kit.40299/)

But I get no speed displayed.

The existing controller that came with the voilamart did register speed.
Anyone hooked the two of these together and got things working?

Here are my current settings:
P1 - 46
P2 - 1
P3 - 1
P4 - 0
P5 - 15

C1 - 0
C2 - 0
C3 - 8
C4 - 0
C5 - 10
C6 - 3
C7 - 0
C8 - 0
C9 - 0
C10 - N
C11 - 0
C12 -4
C13 - 0
C14 - 2

cgokey   1 W

1 W
Posts: 51
Joined: Jun 09 2016 2:43pm

Re: No speed displaying with KT controller on a voilamart motor

Post by cgokey » May 23 2021 8:52pm

So it appears P2 needs to be set to 0 not 1.
https://www.pedelecs.co.uk/forum/thread ... cd3.34132/

It is registering speed now!
Chris

paulstung   100 W

100 W
Posts: 107
Joined: Jul 18 2016 8:51am

Re: No speed displaying with KT controller on a voilamart motor

Post by paulstung » May 30 2021 11:07pm

Im not an expert but if a kt controller doesn't allow for full functionality with anything but a kt display, and the voilamart kits use different displays ie sw900 ( they read with different protocols) My guess would be that's your issue.

AHicks   1 kW

1 kW
Posts: 497
Joined: Jul 24 2018 10:53am
Location: Snowbird

Re: No speed displaying with KT controller on a voilamart motor

Post by AHicks » May 31 2021 8:57am

paulstung wrote:
May 30 2021 11:07pm
Im not an expert but if a kt controller doesn't allow for full functionality with anything but a kt display, and the voilamart kits use different displays ie sw900 ( they read with different protocols) My guess would be that's your issue.
OP stated he's using a (KT) LCD3 display....

paulstung   100 W

100 W
Posts: 107
Joined: Jul 18 2016 8:51am

Re: No speed displaying with KT controller on a voilamart motor

Post by paulstung » May 31 2021 9:24am

Yes but the voilamart kits don't use a kt controller so won't work with a kt300 display

So if a kt controller doesn't work with a sw900 display I'm guessing that it's the same in reverse, a non kt controller like what comes with the voilamart kits won't work with a kt display

Post Reply