BBSHD Error Code 08

Discussions related to motors other than hub motors.
This includes R/C motors, botttom bracket, roller and geared drives.
Post Reply
d8veh   100 GW

100 GW
Posts: 5520
Joined: Dec 10 2010 10:45am
Location: Telford

BBSHD Error Code 08

Post by d8veh » Jul 29 2016 9:12am

I've just connected my new BBSHD. At the moment, I only have the LCD and the battery connected. I'm getting error code 08 after about 10 seconds. that's without doing anything (stationary). Any ideas before I contact the supplier?

I have 5v on the throttle connector.

Jon NCal   1 kW

1 kW
Posts: 369
Joined: Jun 15 2015 3:59pm
Location: Mendocino, California

Re: BBSHD Error Code 08

Post by Jon NCal » Jul 29 2016 9:36am

“08” Motor hall signal cable fault Check the motor module

d8veh   100 GW

100 GW
Posts: 5520
Joined: Dec 10 2010 10:45am
Location: Telford

Re: BBSHD Error Code 08

Post by d8veh » Jul 29 2016 2:28pm

I took the controller off and found that the hall sensor connector was not making good contact. They'd put silicone all over it, which seemed to be holding it out a bit. so i cut it all off. The motor's running now.

Cobain Windsurfer   1 mW

1 mW
Posts: 13
Joined: Feb 28 2018 6:41pm

Re: BBSHD Error Code 08

Post by Cobain Windsurfer » Jan 16 2019 3:41pm

A friend had this problem once due to moist/dirt in the connector between the motor and the hallsensor. Unplugged it, used contact cleaner, and pluggd it and problem solved. Good thing to use heatshrink in the first place to keep the water out.. :)

petrun   1 mW

1 mW
Posts: 16
Joined: Feb 13 2016 8:48am
Location: Romania/Sweden

Re: BBSHD Error Code 08

Post by petrun » Feb 10 2020 6:12pm

I have this code 8 error 2 times on my BBSHD . The motor its new, I use the bike 2 days to go work, 14km one way , 3-5°c. I get to work, everything ok, after 9h, the bike sit outside, same temp, when I want to leave code 8 error. My friend push me with his bike so I don't pedal all the way back and after 2 3 km the error disappear and it work normally. I get home, after I make another 40km , everything ok.
Next day I go work, everything ok, untill it's time to go home, again error 8. This time the error didn't disappear and my friend help me get home. Later in the evening I try the throttle, it work.
After 1st day I cut the gray wire from PAS conector untill I order the parts for the throttle fix( it's my second BBSHD , first bike was stolen)
I can't explain myself what it's happening, the cold could cause this behaviour ?
Now the bike works but I don't want to risk again to go work with it

Post Reply